top of page

Viisi vinkkiä ohjelmistokehittäjän rekrytointiin

Updated: Oct 2, 2023


1) Määrittele tarkat osaamisvaatimukset: Tämä saattaa vaikuttaa itsestään selvältä, mutta yllättävän suuri osa esimerkiksi RekryKoulutuksiin osallistuvista yrityksistä ei ole tarkasti määritellyt kyseisen position osaamisen tarvetta. Selvitä tiimisi tarpeet ja määrittele selkeästi tarvittava tekninen osaaminen ja ohjelmointitaidot. Tämä auttaa sinua löytämään juuri sopivan henkilön tiimiisi, joka osaa täyttää tarvittavat tehtävät ja on valmis kehittymään organisaatiossasi.


2) Etsi aktiivisesti potentiaalisia ehdokkaita: Älä tyydy vain odottamaan hakemuksia julkaistun hakuilmoituksen perusteella. Osallistu alan tapahtumiin, konferensseihin ja erilaisiin verkostoitumistilaisuuksiin. Näin voit tavoittaa laajemman joukon potentiaalisia kehittäjiä, jotka eivät välttämättä ole aktiivisesti etsimässä uusia työmahdollisuuksia.


3) Tehosta haastatteluprosessia: Luo hyvin suunniteltu haastattelumenetelmä, joka kattaa sekä tekniset että pehmeät taidot. Esitä kysymyksiä, jotka auttavat sinua arvioimaan hakijoiden ajattelutapaa, ongelmanratkaisutaitoja ja sopeutumiskykyä. Testaa myös heidän teknistä osaamistaan käytännön tehtävien avulla tai suorita tekniset testit.


4) Tarjoa koulutusmahdollisuuksia: Ota huomioon, että et välttämättä löydä kaikkia tarvittavia taitoja yhdessä rekrytoinnissa. Harkitse mahdollisuutta tarjota koulutusta ja kehitysmahdollisuuksia uusille työntekijöille. Tämä auttaa sinua täyttämään taitoaukot ja saamaan sitoutuneita kehittäjiä, jotka haluavat kehittyä organisaatiossasi pitkällä aikavälillä.


5) Pidä yhteyttä potentiaalisiin ehdokkaisiin: Vaikka et valitsisikaan tiimiisi tiettyä ehdokasta tällä kertaa, ota yhteyttä potentiaalisiin hakijoihin ja pidä heidät mukana verkostossasi. Saatat löytää sopivan henkilön myöhemmin tai he voivat suositella sinua muille päteville kehittäjille. Hyvät suhteet voivat tuoda paljon arvoa tulevaisuudessa.


Toivottavasti näistä vinkeistä on apua ohjelmistokehittäjän rekrytoinnissa!

Comments


bottom of page