top of page

Ohjelmistokehittäjän rekrytointi - Tulevaisuuden menestys rakentuu osaavilla tekijöillä

Ohjelmistokehittäjien rekrytointi on haastava tehtävä tämän päivän digitalisoituvassa maailmassa. Kysyntä hyville kehittäjille on suuri, mutta tarjonta ei aina vastaa tätä tarvetta. Siksi onkin tärkeää löytää innovatiivisia tapoja houkutella ja löytää juuri ne oikeat osaajat tiimiin. Tässä blogikirjoituksessa tarkastelemme muutamia vinkkejä ja ajatuksia ohjelmistokehittäjän rekrytoinnin onnistumiseksi.


Ensimmäinen askel on määritellä tarkasti tarvittavat taidot ja osaamiset, jotka tiimisi tarvitsee. Ohjelmistokehittäjät ovat erikoistuneet erilaisiin teknologioihin ja ohjelmistokehityksen osa-alueisiin, joten on tärkeää tietää millaista osaamista juuri sinun organisaatiosi tarvitsee. Kun rekrytointiprosessin aikana etsitään uutta kehittäjää, on hyvä kiinnittää huomiota myös tulevaisuuden mahdollisuuksiin. Kovinkaan harva rekryoiva organisaatio ei halua rekrytoida yksittäiseksi projektiksi, vaan pitkäaikaiseen yhteistyöhön, jossa kehittäjän potentiaalia voidaan hyödyntää täysimääräisesti.


Toinen askel on etsiä potentiaalisia ehdokkaita aktiivisesti. Pelkän hakuilmoituksen julkaiseminen ei aina tavoita kaikkia ammattilaisia, joten kannattaa harkita myös muita keinoja, kuten osallistumista alan tapahtumiin ja konferensseihin. Siellä voi törmätä innostaviin ja potentiaalisiin ehdokkaisiin, jotka eivät välttämättä edes olleet aktiivisesti hakemassa uusia työmahdollisuuksia. Aktiivinen verkostoituminen ja suhteiden luominen voi avata ovia sellaisten osaajien suuntaan, joita et olisi muuten tavoittanut.


Kolmas askel on haastatteluprosessin tehostaminen. Luo hyvin suunniteltu haastattelumenetelmä, joka kattaa sekä tekniset että pehmeät taidot. Esitä kysymyksiä, jotka auttavat sinua arvioimaan hakijoiden ajattelutapaa, ongelmanratkaisutaitoja ja sopeutumiskykyä. Testaa myös heidän teknistä osaamistaan käytännön tehtävien avulla tai suorita tekniset testit.


Lopuksi, haluan mainita, kuinka RekryKoulutus voi olla hyvä vaihtoehto kehittäjän rekrytointiin. RekryKoulutukseen osallistuu tekijöitä monilta eri osaamistasoilta. Osa osallistujista saattaa olla alalla vasta aloittelevia, kun taas toisilla on takanaan jopa yli 10 vuoden kokemus. Tässä koulutusmuodossa painotetaan erityisesti yrityksen erityistarpeiden täyttämistä, eli koulutetaan osallistujia nimenomaan niillä alueilla, joilla heidän osaamisessaan saattaa olla puutteita. Kokemuksesta voimme sanoa, että RekryKoulutus toimii erinomaisena väylänä ohjelmistokehittäjän rekrytoinnissa. RekryKoulutus antaa yrityksille mahdollisuuden löytää nämä potentiaaliset talentit ja tarjota heille räätälöity koulutuspolku, joka vastaa organisaation tarkkoja tarpeita. Tällainen mukautettava koulutusmalli tarjoaa erinomaisen ratkaisun yritysten osaamisvajeisiin.


Ohjelmistokehittäjän rekrytointi vaatii aikaa, vaivaa ja systemaattista lähestymistapaa. Tärkeää on myös pysyä ajan hermolla ja mukautua alan muuttuviin tarpeisiin. Käytä näitä vinkkejä tai ota meidät mukaan auttamaan ja tehdään ohjelmistokehittäjän rekrytoinnista menestystarina.


bottom of page